17 Eylül 2015 Perşembe

Bir Umut Çöplüğü: İnternetten Para Kazanmak


Değerli arkadaşlar


Her gün google hocaya soruyoruz "internetten para kazanma internetten ek iş" diye O da sağ olsun 

bizi şu sitelere yönlendiriyor. Youtube'da da benzer yüzlerce video var, bu konularda.

Borsa siteleri (forex): Cebinizde riske atabileceğiniz kaybettiğinizde üzülmeyeceğiniz ihtiyacınızın olmadığı paranız olmalı özellikle yabancı para döviz olmalı. Borsayı hiç bilmiyorsan o zaman hedef sensin bunu şimdiden bil unutma.

Network marketing siteleri: 
Bunlar içinde en tehlikeli olanları ürün satışı olmayan bayi paketi lisans bedeli  adı altında para toplayan sistemlerdir. Bildiğin saadet zinciridir, titandır. Yeni ticaret kanuna göre ülkemizde yasaklandılar. 

Ürün satışı olan sistemler özellikle giriş aidatı 1 TL olanlar yada ücretsiz olanlar daha risksizdir. Çevrendekilere katalogdan ürünleri gösterirsen karar verilen ürünü netten sipariş edersin, ürün gelir, alıcıya verirsin, paranı alırsın, siteden ödemeni yaparsın, sendeki liste fiyatıyla satış fiyatı arasındaki fark karın olur. Zengin olmazsın ama üç beş kuruş eline para geçer.


Bunların dışında hem gerçek ticaret görüntüsü verip sitede ürün satanlar hem de bayi lisans bedeli adı altında para alanlar var. Bunların sitesindeki ürünler piyasaya göre pahalıdır, satmak istesen satamazsın. Bazılarında da ürünler çok azdır piyasada çok satılan ürünlerle de bir alakası yoktur ve pahalıdır. Genel olarak amaç zincir şeklinde üye kaydını artırmak voleyi vurmaktır.


Bazı siteler vardır bunlarda da sistem şöyledir. Firmanın bir e-ticaret sitesi vardır, ürünler vardır hazır satılmayı bekleyen. Site sahibi, belirli ücret karşılığında sitesindeki ürünleri başka bir site üzerinden yani site adını senin belirleyeceğin sana ait bir site üzerinden satmana izin verir. Ana sitenin ismi mesela armut olsun sen de elma diye bir siteden bu armut un ürünlerini satarsın sanki her şeyin sahibi senmişsin gibi. Ara yüzden satış gerçekleşir, sen de komisyon alırsın. Bu biraz risk ister 3.000,00 TL den başlar. Burada dikkat etmen gereken şey ana sitedeki ürünler çok çeşitli mi piyasada satılan ürünler mi en önemlisi fiyatı piyasa fiyatının neresinde? Kazanman zaman alır kendi sitenin reklamını yapman gerekir yatırdığın parayı 6 ay içinde kazanamama ihtimalin çok yüksektir.


Anket Doldur Para Kazan siteleri, Reklam İzle Para Kazan siteleri (PTC siteleri) , Affiliate Marketing (Satış Ortaklığı Sistemi), para kazanmayı anlattığını iade eden E-Kitaplar.... Liste uzayıp gider. Bunların tamamına yakını çalışmayan ödeme yapmayan sistemler. Bazıları da verir ama kazanana kadar anandan emdiğin süt burnundan gelir, harcadığın emeğin karşılığını almak şöyle dursun 10'da 1'ini kazanamazsın.

Ev hanımlarına göre işler de var tabi. Mandal yapma, Kıyafetlere boncuk dikme, desen yapma vs. Bu konu hakkında ilan verenlere büyük ihtimalde ulaşamazsın. Ulaşsan da bir gününü alacak bir işten kazanacağın para 5,00 TL yi geçmez.

İddia, At yarışı, Süper Toto Loto  kupon hazırlamada maharetli olduğunu savunanları sistemin şifresini çözdüğünü iddia edenleri unutmamak gerek. Bunlar güya para karşılığında sistemi öğretmeyi hatta kesin kupan bilgisini vermeyi taahhüt ederler. Bunlara paranı kaptırırsan geçmiş olsun birden kaybolurlar ortalıktan.

Bayanlar için sesli yada hem sesli hem görüntülü sohbet sitelerinde 18+ sohbet odalarında saat başına konuşma karşılığı ödeme yapanlar da var. Kültürümüze uygun değil ama maalesef var.

Görüldüğü gibi internetten para kazanmak öyle ismi kadar havalı bir olay değil.
Bu piyasa çok kirli, çok yanlış, yalan bilgilerle dolu.

Aralarında gerçek olan var mı bulmak zor, dışarıdan da anlamak pek mümkün değil, içine girmek gerek. Bugün çalışıyor dediğin bir bakmışsın yarın batmış gitmiş izini dahi bulamazsın.

Yazdıklarımın ekserisi şahsi tecrübemle yada sevdiğim insanların tecrübeleriyle sabittir.

Tavsiyem;
Paranız varsa nohut pilav satsanız da  kazanırsınız. Demek istediğim kazanç şuanda gerçek ticarette gözüküyor.

Paranız yoksa web tasarım, logo tasarım, yazılım öğrenme işine yönelmeniz, Eğitim almanız, bu eğitimleri ücretsiz veren kurslar günümüzde mevcuttur. Bu arada paranız varsa da bunları yapabilirsiniz:))

8 yorum:

  1. Doğrudan Satış dediğimiz belki nohut pilav satmaktan geçmez ama işini layıkıyla yapan satış prensibini tamamen bilen insanlar Katalogdan satış yaparakta kazanır. burda bilinmesi gereken sadece şudur.. Network Marketing (Ağ Pazarlama - Doğrudan Satış) işinde dürüst olmalı insanlar. çünkü gerçekten çok kazanmak 1 günde olacak iş değil. belki 1 aydada olacak iş değil. Ama 1 yılda olacak bir iştir. Ticarette de olduğu gibi bu iştede istikrar önemlidir. Cayarsan yada bırakırsan yada aman boşver alt üye çalışır derde yatarsan tüm kazandıklarını kaybedersin. Maddi veya manevi.

    YanıtlaSil
  2. Ben network marketing nedir bilmiyorum, ya da network mü? Ha şu saadet zinciri olan şey, bir dakika titancılardı galiba... gibi gibi böyle devam ediyor....
    Network marketing hepimizin günlük hayatta belki de onlarca defa, hatta yüzlerce defa, yaşadığımız sürece karşı karşıya olduğu şeydir, şimdilik şey diyorum az sonra bu yazıyı okuduğunuzda o şeyi anlamış olacaksınız, tabii yine ön yargılı olmaz iseniz, (bu kadar ön yargılı bir ortamda az müsaade, bende biraz ön yargılı olayım değil mi?)
    Network marketing, ne demek? Uzun uzun değil kısa kısa cümlelerle açıklayacağım, açıklayacağım diyorum ama aslında zaten biliyorsunuz nasıl kısa anlatırım ona bakacağım…
    Network marketing demek, benim cep telefonuma x bankası tarafından gönderilen mesajdaki şey demek, yani "x bey, emekli maaşınızı bankamızdan almaktasınız. (evet) eğer 10 kişiye daha tavsiye ederseniz, size 200 TL değerinde puan hediye edeceğiz" işte bu demek network marketing. Burada insanoğlu bu klasik sektörden bir klasik kampanya bilgisi aldı mı kendini düşünmeden edemiyor. “ne yapsam, ne etsem” gibi gibi… yapsa bile bu kampanya faydası SINIRLI olarak elde edilecek, devamı ise yok. Kısaca karşılıksız network marketing yapılıyor.
    Marketten, pazardan alışveriş yapıyorsunuz, bir ürün almak istediniz, fiyatını sordunuz, satıcı size bunun fiyatı 100 TL, ama eğer 5, 10 ya da daha fazla alırsanız size tanesi 60 TL’ye veririm dedi, işte bu da network marketing, siz ne yaptınız o ürünü, sadece kendinize değil, başkalarına da almayı düşünerek toptan alışveriş gibi yapmak istediniz. 60 TL’ye almak için 5-10 arkadaş buldunuz, kimseden de ekstra bir para almadınız (bazılarının sandığı gibi, kimsenin cebinden para almak değildir network marketing, tam tersine pahalı ürünleri daha ucuza almanın yoludur.) Peki burada ucuza aldınız ancak satıcı size ekstradan prim verdi mi? Peki ya size ve etrafınızdakilere hem motivasyon hem gerçekliği göstermek adına şirket aracı? İşini, gücünü, gelirini miras bırakma hakkı? Yine kısaca karşılıksız network marketing yapılıyor.
    Yine mahallendeki, emlakçı da bir network marketing işi yapıyor, ne diyor “evini satarım şu kadar para alırım, sana ev bulurum şu kadar para alırım”. Hem de yasal değil mi? Evet, yasal işte buda network marketing yapıyor. Ama yine eksikler var. Sonsuza kadar hem o hem siz gelir elde ediyor musunuz? Al gülüm ver gülüm, bitti. İlerde üstüne koyup kaça satarsan kar. O kadar…
    Hava yolu şirketleri, “uçak biletlerini şu zaman alırsan fiyatı şu olacak” diyor, yani boş koltukları bir an önce nakite çevirip sıcak para sağlamaya çalışıyor, aynı koltukları başka zaman pahalı almıyor musun, yani pahalı uçmuyor musun, işte sana bal gibi network marketing. Ama yine ne var, sana uçuş yaptın diye sonsuza kadar prim vermiyor, “arkadaşını da uçağıma bindirdin” diye, “beni tavsiye ettin” diye gibi gibi jestlerde bulunmuyor. “Niye, ne gerek var” değil mi? “Benim şirketimin benzerleri birkaç tane, müşterime ne vereceğim daha, paramı almışım, hizmetimi vermişim, konu kapanmıştır” diyor. “E belki komik puanlarla bedavadan uçuş hakkı veririm, ayıp olmasın” diyor. “O da sadece bende… başka yerde kullanamaz, bana mahkum bir kere…”
    Yetmedi değil mi?
    Gittin büyük bir mağazaya, şöyle bir kampanya,”400 TL’lik alışveriş yapana 50 TL’lik alışveriş bedava”, neden? Mağazanın hayır yapası mı geldi? Kesinlikle hayır. Zaten kar marjı en az %100 - %500 arasında değişiyor, birde üstüne onlarca kalem maliyet müşteriye yansıtılıyor, yetmiyor “indirim, kampanya” manşetiyle satışlarını artırmaya çalışıyor, bu da network marketing, ama klasik sektörün, klasik pazarlamanın, getirisi nedir tüketiciye? Ürünü indirimli aldığını zannederek keyfi yerine gelme hissi. O kadar. Üstüne bir de “şurada kampanya varmış gel gidelim” dedin mi, oh değmeyin keyfine satıcının… karşılıksız network marketing burada işliyor. Satıcı size esasında sonsuza kadar prim vermesi gerekir…

    YanıtlaSil
  3. Network marketing'e istediğiniz kadar hayır deyin, istediğiniz kadar bilmiyorum deyin, ama şunu bilin hayatın her evresinde içindesiniz, ama öyle ya da böyle. Mühim olan network marketing işinin kim tarafından nasıl yapıldığıdır. Çoğu firma bu işe girişti, çoğalmaya da devam ediyor. Hepsi aynı sistemle çalışmaz. Dikkatli olun.
    Etik yapılıyor mu? Adaletli mi, şeffaf mı? kişiler dürüst mü, firma güvenilir mi? gibi maddelerde eğer sorun yoksa network harika bir şeydir…
    Bir sorunuz mu var, bir şirket mi var? Sorun cevaplayım…

    YanıtlaSil
  4. "Tavsiyem;
    Paranız varsa nohut pilav satsanız da kazanırsınız. Demek istediğim kazanç şuanda gerçek ticarette gözüküyor." dediğiniz doğru, ancak bunun aynısı zaten network marketing ile yapılıyor. nohut pilav ve el arabanızı şirket karşılıyor. üstüne cabası her nohut pilav yiyen kişi size gelir sağlamaya devam ediyor. bu sizi ilgilendiren kısmı. bir de müşterileriniz açısından düşünürsek, onlar da isterlerse, istediği zaman, istediği yerde nohut pilav satmaya hak kazanıyor. onlar da siz de kazanmış oluyorsunuz. neden mi, çünkü siz vesile oldunuz...

    YanıtlaSil
  5. her sektörde kötü niyetli insanlar olduğu gibi network marketing sektöründe de vardır. bunun için tüm sektörü kötülememek lazım.
    https://emredal.com.tr/bloglar/network-marketing

    YanıtlaSil