18 Eylül 2015 Cuma

Bugün yaşadıklarımızın sebebi: Melekler ve Şeytanlar



Melekler ve Şeytanlar


Bu başlığı görünce bir çoğumuzun aklına, Dan Brown'ın aynı adlı kitabından uyarlanan Tom Hanks'in başrolde oynadığı  Melekler&Şeytanlar filmi  gelmiştir. Burada filmi anlatmayacağım, bu sadece konu bezerliği.

İslam dini akaidi başta olmak üzere diğer semavi dinlere göre de yer yüzünde insanoğlundan önce yaşayan bir kavim vardı adı : Cin kavmi

Bu kavimle birlikte şimdi de var olan nurani varlıklar vardı: Melekler

O zamanlar yeryüzünde ve semada  Hz. Allah'a secde etmediğim yer kalmasın niyeti ve azmiyle ibadet eden ve meleklere hocalık yapan cin vardı: Azazil

Ve Hz. Allah murad etti de topraktan Hz.Adem'i ve daha sonra Hz. Havva'yı yarattı.

Hz. Allah imtihan etmek kastıyla meleklere ve Azazil'e "Adem'e secde edin" emrini verdiğinde tüm melekler secde etti ama bunu nefsine yediremeyen cin Azazil "Ben ateşten yaratıldım, O topraktan, ateş topraktan daha üstündür, ben ona secde etmem" dedi. Bunun üzerine yüce Allah, Azazille bir anlaşmaya vardı. anlaşmaya göre Azazil'e kıyamete kadar mühlet verilecek, Azazil de insanları Allah'ın yolundan sapıtıp, sapkınlığa, cehenneme sürükleyecekti. Bunun cezasını da o insanlarla birlikte ebedi olarak cehennemde çekecekti.  Azazil, Hz. Allah'a asi olduğu için cennetten kovuldu ve adı  "kovulmuş" anlamına gelen "Şeytan" oldu.

Şeytan için süre başlamıştı ve ilk iş olarak Hz. Havva'yı etkisi altına alarak yasak meyvenin yenmesine sebep oldu ve neticesinde Hz.Adem ve Hz.Havva cennetten kovuldular.

Daha sonra Hz. Ademin büyük oğlu Kabil'in, küçük oğlu Habil'i öldürmesine sebep olmakla devam etti.

Şeytana kıyamete kadar süre verilmişti. Şeytan, kendisine uyan cinlerle ve insanlarla birlikte topyekün olarak Hz. Allah'ın koyduğu kurallara nizama karşı savaşmaya devam edecektir.

Peki bir tarafta Şeytanlar var da diğer tarafta bir şey yok mu? Elbette var, Hz Allah'ın yoluna davet edecek, peygamberler, rasüller. 

Bu savaş hak ve batılın savaşıdır ve kıyamete kadar devam edecektir. 

Kimse bu dünyada her şeyin sütliman olduğu bir dünya hayal etmesin boşuna.

İçinde yaşadığımız dünyaya bir bakın. Her tarafta haksız yere katledilen şehid edilen zulüm gören müslümanları göreceksiniz. 

Etrafınıza baktığınızda tüm batıl olanların şeytanın safında olanların İslama karşı birleştiğini mücadele ettiğini göreceksin.

İşte; petrol, geri kalmışlık, demokrasi, eğitim, teknoloji vs. yüzünden böyle oldu diye sayfalarca yazabilirsin saatlerce konuşabilirsin. Hepsi önemli şeyler hepsinin ve daha fazlasının etkisi vardır. Sonuç neye ulaştık hiç bir şeye.

Peki ne yapmak gerek: Asrı saadette olduğu gibi tek yürek olmak birlik olmak güçlü olmak gerek. Gerisi daha sonra gelir.

Bu kadar milleti, "müslümanlar kardeştir" paydasından daha büyük ve anlamlı başka hiçbir ortak misyonda birleştiremezsiniz.

Bugün yaşadıklarımızın sebebi: Melekler ve Şeytanlar

Tarafını seç, doğru tarafı seç.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder